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Registros recuperados : 169 | |
162. | | ALMEIDA, S. L.; ALVES, P. da C. C.; LIMA, J. P. de; LIMA, A. C. S. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; GOUVEIA, S. T.; LOPES, G.; MATOS, W. O. Bioavailability of trace in vitamin supplements. In RIO SYMPOSIUM ON ATOMIC SPECTROMETRY, 12., 2012, Foz do Iguaçu. Abstracts... Foz do Iguaçi: Atomic Spectrometry, 2012. p. 232 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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163. | | ALCÂNTARA, D. B.; DIONISIO, A. P.; ARTUR, A. G.; SILVEIRA, B. K. S.; LOPES, A. F.; GUEDES, J. A. C.; LUZ, L. R.; NASCIMENTO, R. F.; LOPES, G. S.; HERMSDORFF, H. H. M.; ZOCOLO, G. J. Selenium in Brazil nuts: an overview of agronomical aspects, recent trends in analytical chemistry, and health outcomes. Food Chemistry, v. 372, 131207, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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164. | | SILVA, F. L. F. DA; LIMA, F. E. H.; ANDRADE NETO, D. M. A.; MENEZES, F. L. DE; FECHINE, L. M. U. D.; AKHDHAR, A.; RIBEIRO, L. P. D.; NOGUEIRA, A. R. de A.; FECHINE, P. B. A.; LOPES, G. S.; MATOS, W. O. Magnetic solid phase extraction as a nonchromatographic method for the quantification of ultratrace inorganic arsenic in rice by inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP OES). Food Chemistry, v. 412, June 2023, 135461. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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165. | | SILVA JÚNIOR, E. C. da; MARTINS, G. C.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; REIS, A. R.; LOPES, G.; MENEZES, M. D. de; BROADLEY, M. R.; YOUNG, S. D.; GUILHERME, L. R. G. Natural variation of arsenic fractions in soils of the Brazilian Amazon. Science of the Total Environment,v. 687, p. 1219-1231, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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166. | | SILVA JÚNIOR, E. C. da; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; BROADLEY, M. R.; YOUNG, S. D.; GUILHERME, L. R. G. Geochemistry of selenium, barium, and iodine in representative soils of the Brazilian Amazon rainforest. Science of The Total Environment, v. 828, 154426, July 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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167. | | FIGUEIREDO, M. do V. B.; SILVA, D. M. P. da; TABOSA, J. N.; BRITO, J. Z. de; FRANÇA, J. G. E. de; WANDERLEY, M. de B.; SANTOS FILHO, A. S. dos; GOMES, E. W. F.; LOPES, G. M. B.; OLIVEIRA, J. de P.; SANTIAGO, A. D.; SILVA, F. G. da; PACHECO, M. I. N.; SILVA, C. C. F. da. Tecnologias potenciais para uma agricultura sustentável. Recife: IPA, 2013. 355 p. il. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pantanal; Embrapa Soja. |
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168. | | FIGUEIREDO, M. do V. B.; SILVA, D. M. P. da; TABOSA, J. N.; BRITO, J. Z. de; FRANÇA, J. G. E. de; WANDERLEY, M. de B.; SANTOS FILHO, A. S. dos; GOMES, E. W. F.; LOPES, G. M. B.; OLIVEIRA, J. de P.; SANTIAGO, A. D.; SILVA, F. G. da; PACHECO, M. I. N.; SILVA, C. C. F. da (ed.). Tecnologias potenciais para uma agricultura sustentável. Recife, PE: Instituto Agronômico de Pernambuco - Ipa/Emater/Seagri-AL, 2013. 356 Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Florestas; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Suínos e Aves; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Florestas; Embrapa Hortaliças; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas |
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169. | | SILVA JUNIOR, E. C. da; DURAN, N. M.; LESSA, J. H. de L.; RIBEIRO, P. G.; WADT, L. H. de O.; SILVA, K. E. da; LIMA, R. M. B. de; BATISTA, K. D.; GUEDES, M. C.; OLIVEIRA JUNIOR, R. C. de; CARVALHO, H. W. P. de; REIS, A. R. dos; LOPES, G.; GUILHERME, L. R. G. Unraveling the accumulation and localization of selenium and barium in Brazil nuts using spectroanalytical techniques. Journal of Food Composition and Analysis, v. 106, art. 104329, March 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima. |
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Registros recuperados : 169 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/12/2023 |
Data da última atualização: |
25/01/2024 |
Autoria: |
HÖHN, D.; PEIL, R. M. N.; MARCHI, P. M.; GROLLI, P. R.; TRENTIN, R.; SHAUN, W. S. |
Afiliação: |
DANIELA HÖHN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ROBERTA MARINS NOGUEIRA PEIL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; PRISCILA MONALISA MARCHI, FACULDADE SANTO ÂNGELO; PAULO ROBERTO GROLLI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; ROBERTO TRENTIN, UNIVERSIDADE DE PELOTAS; WILLIAN SILVEIRA SHAUN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS. |
Título: |
Base temperature estimates for lisianthus cultivars grown in different planting seasons. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03447, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03447 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Estimativa da temperatura base para cultivares de lisianto em diferentes épocas de plantio. |
Conteúdo: |
ABSTRACT - The objective of this work was to determine the base temperature of six lisianthus cultivars, grown at seven planting seasons in the municipality of Capão do Leão, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The following cultivars were evaluated: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne, and Arena III Red. Base temperature was determined from the air temperature data collected daily, in each planting season, fusing the lowest variability and development ratio methods. The base temperature for lisianthus cultivars is between 14.0 and 15.0ºC, by the lowest variability method, and between 13.9 and 15.0ºC by the development ratio method. The highest thermal accumulation was obseerved in the second planting season (from 11/23/2017 to 02/22/2018) for all cultivars, and lower air temperatures during the growing season resulted in longer production cycles. In the seven planting seasons, the highest base temperature is 15.0ºC, obtained for cultivar Arena III Red, and the is 14°C, for all lisianthus cultivars. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a temperatura base para seis cultivares de lisianto, cultivadas em sete épocas de plantio no município de Capão do Leão, no estado do Rio Grande do Sul, Brasil. As seguintes cultivares de lisianto froam avaliadas: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne e Arena III Red. A temperatura base foi determinada a partir dos dados de temperatura do ar coletados diariamente, em cada época de plantio, por meio dos métodos de menor variabilidade e razão de desenvolvimento. A temperatura base para as cultivares de lisianto é entre 14,0 e 15,0ºC, pelo método de menor variabilidade, e entre 13,9 e 15,0ºC, pelo método de razão de desenvolvimento. O maior acúmulo térmico foi observado na segunda época de cultivo (de 23/11/2017 a 22/02/2018) para todas as cultivares, e as menores temperaturas do ar, durante a estação de crescimento, resultaram em maiores ciclos produtivos. Nas sete épocas de plantio, a maior temperatura base é 15,0ºC, obtida para a cultivar Arena III Red, e a menor é 14,0oC, para todas as cultivares de lisianto. MenosABSTRACT - The objective of this work was to determine the base temperature of six lisianthus cultivars, grown at seven planting seasons in the municipality of Capão do Leão, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The following cultivars were evaluated: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne, and Arena III Red. Base temperature was determined from the air temperature data collected daily, in each planting season, fusing the lowest variability and development ratio methods. The base temperature for lisianthus cultivars is between 14.0 and 15.0ºC, by the lowest variability method, and between 13.9 and 15.0ºC by the development ratio method. The highest thermal accumulation was obseerved in the second planting season (from 11/23/2017 to 02/22/2018) for all cultivars, and lower air temperatures during the growing season resulted in longer production cycles. In the seven planting seasons, the highest base temperature is 15.0ºC, obtained for cultivar Arena III Red, and the is 14°C, for all lisianthus cultivars. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a temperatura base para seis cultivares de lisianto, cultivadas em sete épocas de plantio no município de Capão do Leão, no estado do Rio Grande do Sul, Brasil. As seguintes cultivares de lisianto froam avaliadas: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne e Arena III Red. A temperatura base foi determinada a partir do... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Época de Plantio; Fenologia; Variedade. |
Thesaurus NAL: |
Cultivars; Eustoma; Herbaceous plants; Phenology. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1159939/1/Base-temperature-estimates-lisianthus-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 03173naa a2200289 a 4500 001 2159939 005 2024-01-25 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03447$2DOI 100 1 $aHÖHN, D. 245 $aBase temperature estimates for lisianthus cultivars grown in different planting seasons.$h[electronic resource] 260 $c2023 500 $aTítulo em português: Estimativa da temperatura base para cultivares de lisianto em diferentes épocas de plantio. 520 $aABSTRACT - The objective of this work was to determine the base temperature of six lisianthus cultivars, grown at seven planting seasons in the municipality of Capão do Leão, in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. The following cultivars were evaluated: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne, and Arena III Red. Base temperature was determined from the air temperature data collected daily, in each planting season, fusing the lowest variability and development ratio methods. The base temperature for lisianthus cultivars is between 14.0 and 15.0ºC, by the lowest variability method, and between 13.9 and 15.0ºC by the development ratio method. The highest thermal accumulation was obseerved in the second planting season (from 11/23/2017 to 02/22/2018) for all cultivars, and lower air temperatures during the growing season resulted in longer production cycles. In the seven planting seasons, the highest base temperature is 15.0ºC, obtained for cultivar Arena III Red, and the is 14°C, for all lisianthus cultivars. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi determinar a temperatura base para seis cultivares de lisianto, cultivadas em sete épocas de plantio no município de Capão do Leão, no estado do Rio Grande do Sul, Brasil. As seguintes cultivares de lisianto froam avaliadas: DBL Echo Blue, Robella 2 Pink, Excalibur White, Excalibur 2 Blue Picotee, DBL Echo Champagne e Arena III Red. A temperatura base foi determinada a partir dos dados de temperatura do ar coletados diariamente, em cada época de plantio, por meio dos métodos de menor variabilidade e razão de desenvolvimento. A temperatura base para as cultivares de lisianto é entre 14,0 e 15,0ºC, pelo método de menor variabilidade, e entre 13,9 e 15,0ºC, pelo método de razão de desenvolvimento. O maior acúmulo térmico foi observado na segunda época de cultivo (de 23/11/2017 a 22/02/2018) para todas as cultivares, e as menores temperaturas do ar, durante a estação de crescimento, resultaram em maiores ciclos produtivos. Nas sete épocas de plantio, a maior temperatura base é 15,0ºC, obtida para a cultivar Arena III Red, e a menor é 14,0oC, para todas as cultivares de lisianto. 650 $aCultivars 650 $aEustoma 650 $aHerbaceous plants 650 $aPhenology 650 $aÉpoca de Plantio 650 $aFenologia 650 $aVariedade 700 1 $aPEIL, R. M. N. 700 1 $aMARCHI, P. M. 700 1 $aGROLLI, P. R. 700 1 $aTRENTIN, R. 700 1 $aSHAUN, W. S. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 58, e03447, 2023.
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